Cadena de Formación de Emprendedores, Valnalon Educa

Ciudad Industrial del Valle del Nalón S.A.U. C/ Hornos Altos s/n, 33930 La Felguera, Asturias. España

Emprender en mi Escuela

Contenido Pie de página

Cooperativa Canbosc

  • Presentación

    Els nens i nenes de 5è de l’escola Can Deu de Sabadell (Barcelona), ens hem engrescat en un projecte molt interessant: Ens van proposat des de l’escola, amb iniciativa de la diputació de Barcelona i l’ajuntament de Sabadell,  montar una empresa. Al principi ens vam espantar una mica. La Lupe, la nostra tutora, ens ho va explicar de manera que semblava molt fàcil i apassionant. Això no treu que sigui també un pel complicat i, sobre tot, requereix una gran dosi de responsabilitat.       

                                       

    Així que, ens trobem que som emprenedors i iniciem una COOPERATIVA. El nom que hem decidit entre tots és CANBOSC, que té molt a veure amb l’escola i el seu entorn. Aquest model d’empresa suposa que tots serem empresaris i treballadors a l’hora. Fabricarem uns productes que vendrem al mercat de la ciutat, juntament amb els nens i nenes de 5è de l’escola Can Llong, que també formen part d’aquest projecte. Un cop constituida la cooperativa, hem escollit entre tots els nostres representants: President: ALEX CÓRDOBA,      secretari: IVAÁN UTRILLA i tresorera: IRENE CASADO

     

    Foto de grupo

    Documentos de la cooperativa

    Fitxa de registre de socis

    07-11-2015

    descargar

     

    Acta de Constitució

    09-11-2015

    descargar

     

    Estatuts

    13-11-2015

    descargar

     

    Foto de grup

    19-11-2015

    descargar

     

    Fotografia 1a reunió amb la Rosa i l'Eduard, de l'ajuntament

    17-12-2015

    descargar

     

    Fotografia del taller de l'escola Illa per fer el logotip

    17-12-2015

    descargar

     

    Fotografies de la visita a la Cooperativa Cipo

    11-02-2016

    descargar

     

    Fabricació

    23-04-2016

    descargar

     

    Productes que fabriquem

    23-04-2016

    descargar

     

    Visita al mercat central de la Lupe

    25-04-2016

    descargar

     

    Instància a l'ajuntament de Sabadell

    02-05-2016

    descargar

     

    Productes preparats per vendre

    21-05-2016

    descargar

     

    Més productes preparats per vendre

    21-05-2016

    descargar

     

    Assaig de venda

    21-05-2016

    descargar

     

    Foto dia de la venda

    24-05-2016

    descargar

     

    Diario

    DIA DE LA VENDA

    24-05-2016

    Dilluns, 23 de maig

    Per fi ha arribat el gran dia. Estàvem tots molt nerviosos. Haviem deixat tot preparat el divendres en capses. L’autocar ha estat puntual. Ens acompanyaven dues mares i la Lupe. En arribar al mercat ens estava esperant el José Miguel, el director de l’escola, el Manel, el policia municipal i també ens hem trobat amb els nens i nenes de les dues cooperatives del Can Llong. Hem preparat la nostra paradeta. Havia tres torns de venda. A cada torn hi havien els venedors, els encarregats de controlar el gènere, els de màrketing, etc…

    De seguida ha començat a arribar la gent i els nostres productes agradaven bastant, per què ho hem venut tot en menys d’una hora i mitja.

    Allà hi era la ràdio, membres del departament d’ensenyament de l’ajuntament i l’Eduard i la Rosa, els nostres tècnics. També han vingut a visitar-nos alguns pares, mares, avis, amics, l’Ana, la monitora de l’escola i la classe de tercer amb la seva tutora, la Carmen.

    En resum, tot ha estat un èxit i estem molt satisf

     

    Assaig de venda

    21-05-2016

    Divendres, 20 de maig

    Tot i que és massa precipitat, hem fet el simulacre de venda a la classe. El grup estarà dividit en tres torns. Cada grup, tindrà uns que es dedicaran a màrketing i publicitat, d’altres a venda, a repondre gènere, a portar els comptes

     

     

     

     

     

    Ultima reunió amb el tècnic de l´ajuntament

    21-05-2016

    Dimecres, 18 de maig

     

    La Lupe ha fet la última reunió amb l’Eduard i la tutora de la cooperativa COOPERS. Han acabat de deixar tot ben lligat per què dilluns tot vagi molt bé.

     

    Productes preparats per la venda

    21-05-2016

    Hem acabat de fer tots els productes que ens quedaven i el resultat ha estat genial. Estem molt satisfets amb el que hem fabricat

     

    Últims detalls

    21-05-2016

    Dilluns 2 d’abril

    Avui hem estat fent la pancarta que farà de cartell de presentació en el mercat. El Ferran, el nostre mestre de música ens ha ajudat a l’hora de plàstica, per què ell ens dóna aquesta matèria. Ens falten alguns detalls però ha quedat d’allò més acolorida.

     

    Dijous, 12 de maig

     

    Amb la Cristina, la nostra mestra d’anglès i informática, hem estat fent uns papers de propaganda. Hem escollit tres models que ens agraden.

     

    Instància a l´ajuntament

    02-05-2016

    El 27 d’abril

     

    Hem sol·licitat un puesto en el mercat de Sabadell del dia 23. Per això hem hagut d’omplir aquesta instància i enviar-la al departament d’enseyament, que a l’hora la enviarà a la policia municipal. Esperem que el permís arribi aviat.

     

    Visita al mercat central de la Lupe

    25-04-2016

     

    El dilluns, 25 d’abril

     

    Avui la Lupe ha estat reunida als voltants del mercat central de Sabadell, amb la Isabel, tutora del Can Llong, l’Eduard, tècnic de l’ajuntament, i el Manel, representant de la policia municipal de la ciutat. L’objectiu d’aquesta reunió ha estat comprovar “in situ” els possibles llocs on estarà la nostra paradeta. També s’ha comentat que s’ha de trucar al departament de comerç per què ens prepari un parell de tauletes. 

     

    Fabricació

    23-04-2016

    Setmana del 18 d’abril

    Hem començat a fabricar els pots pels llapis. Ens hem passat un pareill de sessions encolant i procurant que quedin ben bonics. El nostre departament de CONTROL DE QUALITAT s’encarrega de donar el vist i plau.

                                    

     

    Estudi de mercat

    23-04-2016

    Del 8 al 14 d’abril

     

    Hem estat fent, per grups, estudis de mercat. Un cop que tenim els objectes escollits, hem fet un estudi entre el personal de l’escola per veure que és el que pagarien per cada cosa. Portem una fotografia dels productes i anem preguntant perl preu que hi posarien. Ens hem trobat gent que pagaría moltissim i alguns que pagarien ben poc.

     

    Reunió amb tècnic de l´ajuntament

    12-04-2016

    Dijous, 7 d’abril

    La Lupe ha estat en una reunió amb l’Eduard de l’ajuntament i amb la Isabel i el Josep de les cooperatives de Can LLong. Han quedat que els enviarien un correu per veure com anem.

     

    També han quedat que s’ha de demanar un permís a la policia local per posar la paradeta. 

     

    Hem començat a fabricar polseres

    12-04-2016

    Dijous, 31 de març
     

    Hem començat a fabricar polseres. Costa una mica, però al final aprendrem

     

    Productes

    12-04-2016

    Avui, 14 de març, hem començat a fer un estudi de mercat. Ens hem decidit per cinc productes. Un pot portallapis, uns punts de llibres, uns clips decorats, uns quadernets de postsits i unes polseres trenades.

     

    Darrera tutoria de Valnalon

    12-04-2016

    Dimarts, 8 de març

     

    La Lupe ha tornat a estar a la darrera tutoria per part de valnalon. Aquesta tutoria tenia com a objectiu acabar de saber el que s’ha de fer en la recta final del projecte. La Lupe ens ha explicat tot el que li han dit. Hem decidit que desprès de semana santa començarem a produïr.

     

    Jornada de Portes Obertes a l´escola

    12-04-2016

    Avui han estat les JORNADES DE PORTES OBERTES a la nostra escola. S’ha fet una reunió informativa a les possibles futures famílies. L’equip directiu de la nostra cooperativa, ha estat explicant el projecte i ha estat un èxit. Ens han aplaudit i tot.

     

    Ya tenim el NIF

    03-03-2016

    El dia 1 de març

    Hem rebut la tarjeta de identificació amb el nostre NIF. Això vol dir que la cosa va en serio i ja som una empresa de debò.

     

    Sessió d´skype amb l´Amara de Valnalon

    11-02-2016

    El dimecres, dia 3 de febrer

    Avui hem fet una conexió, via skype, amb l’Amara, la nostra tutora de Valnalon. Ens ha emocionat molt, tot i que hem tingut algunes dificultats en fer la conexió. El José Miguel ens ha ajudat i per fi hem pogut parlar amb l’Amara. El que no ens ha agradat tant, és que a ella no la hem pogut veure.

    Ens ha fet moltes preguntes, ens hem presentat, ens ha anat preguntant si teniem tots els papers, quins càrrecs haviem format, com portavem la cooperativa. Ha conegut l’equip directiu, les comissions formades, etc. Algunes qüestions no les teniem encara resoltes, però ens hem compromès a enviar-li un correu de tant en quant, per posar-nos al dia.

     

    Visita a la cooperativa CIPO

    11-02-2016

    El divendres, 5 de febrer

    Hem visitat la cooperativa CIPO que està al nostre barri. Ens han explicat com es va formar i a que es dedica. Tant les monitores, com els nois i noies que treballen, ens han tractat molt bé i hem fet amb ells un taller de paper reciclat molt interessant. Tots els productes que fan, els venen i són preciosos. 

    Visita a l´ajuntament de Sabadell de la Cooperativa CANBOSC

    11-02-2016



    El dimecres, 10 de febrer

    Les tres cooperatives de Sabadell hem anat a l’ajuntament a sol·licitar la llicència per poder vendre en el mercat. Ens han demanat una còpia de l’acta de constitució i els estatuts. El president i el secretari, han signat la sol·licitut. Allà ens hem trobat amb la Rosa i l’Eduard i ens han ajudat a fer aquest tràmit. Ara a esperar que ens donin la llicència.

    A continuació ens ha rebut el alcalde a la sala de plens i ens han fet moltes preguntes sobre la nostra cooperativa.

     

     

    SESSIÓ DE SKYPE AMB L´AMARA

    04-02-2016

    El dimecres, dia 3 de febrer

    Avui hem fet una conexió, via skype, amb l’Amara, la nostra tutora de Valnalon. Ens ha emocionat molt, tot i que hem tingut algunes dificultats en fer la conexió. El José Miguel ens ha ajudat i per fi hem pogut parlar amb l’Amara. El que no ens ha agradat tant, és que a ella no la hem pogut veure.

    Ens ha fet moltes preguntes, ens hem presentat, ens ha anat preguntant si teniem tots els papers, quins càrrecs haviem format, com portavem la cooperativa. Ha conegut l’equip directiu, les comissions formades, etc. Algunes qüestions no les teniem encara resoltes, però ens hem compromès a enviar-li un correu de tant en quant, per posar-nos al dia.

     

    Ja tenim logotip

    29-01-2016


    El divendres, dia 22 de gener

    Avui hem escollit el logotip que ens representarà. Havia 5 finalistes i el escollit ha estat el de l’Ivan Jiménez

     

    Reunió de la Lupe amb els tècnics de l´ajuntament

    29-01-2016



    El 21 de gener

    La Lupe ha estat amb una reunió amb els tècnics de l’ajuntament, la Rosa i l’Eduard, i amb els tutors de les cooperatives de l’escola Can Llong, la Isabel i el Josep. S’han posat una mica al dia, i han estat informats de les properes activitats.

             
     

     

    Dates importants

    17-01-2016

    Dates importants

    El dia 27 de Gener parlarem per skipe amb la tutora que es diu Amara. Serà per la tarda a les 15:00h. Estem molt contents.El dilluns dia 18 trucarem a la Rosa de l’ Ajuntament per demanar 

    dia i hora per què ens donin la licència i permís. Tambè demanarem audiència amb l’alcalde de Sabadell. 

     

     

    Tutoria de la Lupe

    15-01-2016

    El dia 12 de gener

    La Lupe ha anat avui a Barcelona a fer una tutoria amb totes les escoles que participen en el projecte. S’ha posat el dia de totes les coses que hem de fer.  

     

     

    Prototip

    15-01-2016

    El dia 11 de gener

    La majoria dels nens han portat un prototip amb la seva explicació i encara falten uns quants nens per portar-lo

     

    Prototip

    15-01-2016

    El dia 22 de desembre

    Com a deures la nostra tutora ens ha dit que hem de fer un prototip per portar-lo després de Nadal. Farem una fotografia i explicarem per a que serveix.

     

    Taller de l´escola Illa per fer logotip

    17-12-2015


    Avui, 14 de desembre, ha vingut a la nostra classe l’Aleix, que és un alumne le l’escola Illa de disseny gràfic. Ens ha explicat com hem de fer un logotip per la nostra cooperativa. Hem fet tots els passos i cada un de nosaltres ha fet un model. Hem de decidir quin ens agrada més.

     

    Els estatuts

    17-12-2015

    El 30 de novembre,hem redactat els estatuts. Aquest document reflexa les normes que hem decidit entre tots i que hem de cumplir perquè la cooperativa funcioni com cal. L’Ivan anava redactant i nosaltres li proposavem.

    També hem fet un llibre de comptes. Aquí apuntarem les despeses i tot els moviments de diners. Hem gastat, per ara,

    0,30 euros en fotocòpies i 0,10 euros per plastificar.

     

    Aportació del capital

    17-12-2015

    El 23 de novembre, tothom ha acabat de portar els 4 euros de capital inicial. Som 25 alum@s, a 4 € per component, tenim 100euros. Els hem guardat en una capsa de llauna. Per ara a la classe, però segur que acabarem portant-la a secretaria que ens ho guardi la Sílvia. La Irene, la tresorera, portarà molt bé els comptes. A cada membre, se li ha entregat una mena de rebut o fitxa de registre. Cada un ha posat les seves dades i els diners que ha donat. Aquest document s’haurà de guardar a casa seva en un lloc segur. Quan s’acabi la cooperativa, cada membre tornarà el rebut i es tornaran els 4 euros.

     

    L´acta

    17-12-2015

    L’11 de novembre em redactat l’acta entre tots. Ha escrit l’Ivan com a secretari. Aquí es reflexa la nostra intenció de formar la cooperativa, i els diners que posem. Hem signat tots.

     

    Reunió de la Lupe amb els tècnics de l´ajuntament

    17-12-2015



    El dia 6 de novembre, la Lupe s’ha reunit amb l’Eduard i la Rosa, la tècnica de l’ajuntament, en l’escola Can LLong. Allà, s’ha posat al dia i ha compartit experiències amb la Isabel, tutora de 5è, d’aquesta escola.
     

     

    Decidir el nom de la cooperativa

    17-12-2015

    El dia 21 d’octubre hem votat el nom de la cooperativa i desprès ens hem inscrit en valnalon. Hem decidit que el nom de la cooperativa serà CANBOSC.

     

    Reunió de la Lupe amb els tècnics de l´ajuntament

    17-12-2015

    El dia 14 d’octubre, va venir l’Eduard de l’ajuntament, i ens va       explicar tot els passos que haviem de fer per formar la cooperativa. Pot ser que és la part menys divertida, però necessària: papers, permisos, etc. Ho vam entendre tot molt bé i amb ell vam decidir que el capital inicial que invertiem era 4 euros per membre.

     

    Cooperativa Canbosc

    Centro: CEIP CAN DEU

    Direccion: c/ de la Prada, 1-35, Sabadell, 8207, Barcelona, España

    Correo Electrónico: canbosc5@gmail.com

    Web/Blog: escolacandeu.com

    Alumnos/as: 25

volver subir

Curso 2015-2016

Estás viendo los datos del curso escolar 2015-2016